реакција вбризгување

Што е РИМ

РИМ е нов процес начин за производство на големи димензии и огромна количина на производи брзо. RIM процес е мономер или пред-полимер (PU материјали) во течна состојба со одреден процент за кој се мери со мешање на мерната пумпа во мешање на главата на калап. Откако смесата да се инјектира во мувла под температурата на околината низок притисок / соба, тоа ќе брза реакција и крос-поврзување на лекување. По повеќе од десет минути, ќе се зацврсти, а потоа го ослободи од мувла, тој дел е РИМ производ. Овој процес може да се поедностави: складирање, мерење, хибрид, пополнување мувла и лекување, demould и пост-обработка.

Процесот на реакција шприц

1) за чување
Две суровини течни материјал кој се користи во процесот на RIM се чуваат во две акумулацијата на одредени температури, резервоар е најчесто садовите под притисок. Во калапи, stoste обично во 0,2 ~ 0,3 MPa низок притисок во резервоарот, и постојано циркулираат во резервоарот, разменувачи на топлина и мешање на главата. Како за полиуретан, со просечна температура на stoste е 20 ~ 40 ℃, точност за контрола на температурата е ± 1 ℃.
2)Measurement
Measurement will be finished by the metering pump , and requirements for measuring accuracy is at least be ± 1.5%, and the best control should at ± 1%.
3) Hybrid
In RIM process , product quality is largely depend on the quality of mixture in the mixing head , so does the production capacity . The normal pressure is about 10 Mpa in order to get the better effect .
4) Mold falling
The characteristic of RIM process is the material flow rate is very high .Then stoste’s viscosity can not be very high .Such as the viscosity of polyurethane mixture is about 0.1 Pa s.and flow rate control at 600 g/s in mold falling .
5) Curing.
Polyurethane two-component mixture have very high reactivity after injected in the mold ,so it complete curing in ten more minutes .But plastic’s conductivity is not good , so most heat can not release from a large chemical reaction condition , so that the outside temperature are higher than inside, so the curing development is from inside to outside .
6) Demold 
Demold also means we need release the cured part from the mold , and that part is the RIM product . And more quantity can be produced as the above process .
7) Post-Process 
It is according to customers’requirements . 

Материјал за РИМ

Општи заеднички смола: полиуретанска смола, винил естер, амид естер смола, незаситени смола, епоксидна смола и традиционалните композитен материјал, итн 
Нормално материјал: HD-PU4210, DCP-RIM, RIM AXSON-875, итн.

PS: времето на лечење на РИМ процес е главно од страна на одлука формулацијата калапи материјал и големина на производот. Покрај тоа, компанијата RIM производи треба да оди на вториот лекување по ослободувањето од мувла. И како РИМ процесот е брз (15-30 минути / парче) и висока прецизност, со тоа се вклопуваат за производство на големо количество и огромна големина производи, како и големината на најголем дел е 2000mmX1200mmX1000mm кастинг, за 10кг.

Испратете ја вашата порака:

Прашање Сега
  • * CAPTCHA: Ве молиме изберете авион


Прашање Сега
  • * CAPTCHA: Ве молиме изберете авион

WhatsApp Online Chat !